Impactvolle project van de maand

‘Ik zie de toekomst positief in.’, vertelt Mirjam Dalstra, objectleidster. Mirjam Dalstra, objectleider vertelt over het nieuwe project Odyssee en Gearhing in Friesland. Ze geeft antwoord op de volgende vragen: Hoe ging het opstarten, het verloop en biedt dit project kansen aan kwetsbare doelgroepen?

Het nieuwe project bevat scholen in o.a. Sneek en Bolsward, Hindeloopen, Lemmer en Workum. Deze scholen vallen onder de overkoepelende organisatie Odyssee en Gearhing. We hebben de schoonmaak overgenomen van een ander schoonmaakbedrijf.

De opstartfase

De opstartfase verliep hectisch. Er moesten nieuwe schoonmaakspullen geregeld worden en er moesten collega’s aangenomen worden.

Kansen

Collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt werden geworven via indeed en Werkgeversdiensten. Naast het werk worden opleidingsmogelijkheden aangeboden aan de werknemers.

Het verloop van het project

Ons bedrijf  is de opstartfase voorbij. Het project loopt soepel. Onze collega’s weten goed wat ze moeten doen. Het milieu vinden we belangrijk, dus we gebruiken biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen

Positief  

‘Ik zie de toekomst positief in.’ Ik werk voor verschillende scholen. Ik krijg veel positieve reacties van mijn collega’s, die eerst voor een ander schoonmaakbedrijf werkten. Dat geeft energie. Een leuk voorbeeld van een collega die tot bloei is gekomen is Annie, die op de Wyke school werkt. Zij is daar conciërge en schoonmaakster. ‘Ik werk met een hele fijne groep collega’s.  We zitten regelmatig bij elkaar om even bij te kletsen of als iemand jarig is doen we iets gezelligs. Dat is een heel verschil met de vorige werkgever.