6 procent in 3 jaar!

Het was even wachten en vakbond FNV verloor bijna zijn geduld. Maar het is er dan sinds donderdagavond 6 december eindelijk: het loonbod van werkgeversorganisatie OSB aan FNV en CNV.

Bij de vijfde onderhandelingsronde over een nieuwe cao voor de schoonmaak kwam OSB met een bod voor een driejarige cao. De onderhandelingsdelegatie van de brancheorganisatie biedt haar sociale partners voor die periode een loonruimtestijging van 7,7% aan. Let wel, een loonruimtestijging betekent meer dan het loon alleen.

Het bod van de werkgevers voorziet namelijk in een loonsverhoging van 6% voor de komende drie jaar. Die wordt gelijkmatig verdeeld over 2019 (1% in januari, 1% in juli), 2020 (2% in juli) en 2021 (2% in juli).

“Wij hebben een keurig bod uitgebracht”, vindt Hanny van den Berg van OSB.

Werkgevers in schoonmaak willen reiskostenregeling aanpassen

Werkgevers stellen voor de reiskostenregeling aan te passen: er komt wat hen betreft een vergoeding voor schoonmakers die voor hun werk tussen de 10 en 30 kilometer moeten reizen. Dit kost werkgevers 1,3% extra. Deze regeling zal in twee fasen (0,65% in 2020 en 0,65% in 2021) worden ingevoerd. Die geldt voor zo’n kwart van het aantal schoonmakers. De besteding van de resterende 0,4% willen de werkgevers in overleg met de vakbonden bepalen.

Voorstel legt goede basis onder cao

“Wij hebben een keurig bod uitgebracht”, vindt Hanny van den Berg, directeur van OSB en woordvoerder namens de onderhandelingsdelegatie. “Het laat zien dat de schoonmaak een aantrekkelijke branche is om in te werken, ook of misschien wel vooral in tijden van krapte op de arbeidsmarkt. Wij hebben dan ook de overtuiging dat we met dit voorstel een goede basis leggen voor een moderne en evenwichtige cao die recht doet aan de belangen van werknemers en werkgevers.”

Maurice Rutgrink, voorzitter van collega-branchevereniging SieV (niet aan tafel bij de cao-onderhandelingen) reageert positief: “Zojuist het loonbod van de onderhandelaars namens werkgevers gelezen. Als dit bod geaccepteerd wordt door vakbonden, is het een compliment waard. Het geld komt daar waar wij vinden dat het moet komen. Op de werkvloer.”

CNV vindt het een mager bod

Jan Kampherbeek van CNV vindt het bod erg mager.

In een reactie laat Jan Kampherbeek van vakbond CNV weten dat hij het een erg mager bod vindt. “Ook voor een eerste bod houdt het niet over.” CNV wil dat alle lonen per 1 januari 2019 met 4% omhoog en per 1 januari 2020 nog een keer met 4%. Daar zou het bod van OSB dus onder zitten. Wat betreft reiskosten wil CNV een verbetering van de reiskostenregeling. “Iedereen die meer dan 10 kilometer (enkele reis) moet reizen om op het werk te komen, moet de kosten daarvoor vergoed krijgen. Wat het CNV betreft mag deze regeling in stappen naar de maximaal fiscaal vrijgestelde toegestane vergoeding. Kosten voor openbaar vervoer moeten helemaal vergoed worden”, vertelde Kampherbeek eerder al.

 

FNV zit hoger met haar loonbod

Renate Bos van FNV is teleurgesteld in het bod. “Albert van der Meulen (hoofdonderhandelaar, red.) beloofde de schoonmakers vanavond een loonbod te doen waaruit respect zou blijken voor hen. Dat zien we echt niet terug in dit voorstel. Het is respectloos. 7,7% is slechte rekenkunde. Dat zijn sigaren uit eigen doos. Ze halen niet eens 2% per jaar. Dat is minder dan de inflatie, dus dan gaan we er zelfs op achteruit. Is dat respect en waardering?”

Er komt nog één onderhandelingsronde, op 18 en 19 december. Bos: “Wij hopen dat de bazen goed nadenken of ze bij hun loonbod blijven. Want op 22 december beslissen wij over de uitkomst van de onderhandelingen. Vieren we feest over een resultaat? Of gaan we staken?”

FNV zit flink hoger met haar loonbod

FNV zit flink hoger met haar loonbod. Deze vakbond wil 5% in 2019. Daarnaast heeft de bond is haar wensenlijst een regeling voor oudere schoonmakers om korter te werken en meer verlof, waaronder een vrije dag op 1 mei, de Dag van Arbeid. Daarnaast willen ze gelijke rechten en sneller een vaste baan voor uitzendkrachten. Ook FNV heeft aangegeven een betere reiskostenvergoeding te willen. Bos eerder tegen Service Management: “Ik ken schoonmaaksters die van ellende maar 5,5 uur in de stad blijven en niet tussen twee klussen naar huis toe gaan. Dat omdat ze anders te veel in moeten leveren.”

Op zaterdag 22 december van 11:00 uur tot 14:00 uur bespreekt FNV de stand van zaken in het Centraal Vakbondshuis, Hertogsweterering 159 in Utrecht. Bos: “Als er een resultaat is, beslissen we of we dat voldoende vinden. Of we beslissen dat we doorgaan met acties en gaan staken.”

bron: Servicemanagement