3e OV IJmond Kenniscarrousel: thema: ‘Goed personeel: vinden & binden’

Voor alle ondernemers in de IJmond (ook niet-leden)!

Op dinsdag 7 mei a.s. wordt de derde OV IJmond Kenniscarrousel georganiseerd op een bijzondere locatie: De Broedmachine in Beverwijk .

Na de workshops is er gelegenheid om te netwerken onder het genot van een hapje en een drankje. Bij de catering ligt de nadruk op circulair en biologisch. Er wordt gebruik gemaakt van producten uit de buurt. Laat je verrassen!

Er worden vijf workshops aangeboden. Je kunt deelnemen aan maximaal drie workshops:

1. No social waste (door Jack Stuifbergen van Breedweer )
Iedereen doet ertoe, we zitten allemaal te vissen op diezelfde persoon in de kaartenbak die er niet is. Terwijl er in Nederland 600.000 huishoudens zijn die onder de armoedegrens leven, er 70% van de dove en slechthorende geen baan kunnen vinden en dat 4 op de 5 ex-gedetineerden werkeloos zijn. Wat nou krapte op de arbeidsmarkt? BULLSHIT! No Social Waste!

2. Hoe vergroot je de opbrengst van je personeel (door Aandacht Arbo en Eigen Fundament)
Pauline, Dennis en Patrick zoomen in op werkgeluk en hoe je jouw werknemers maximaal kunt inzetten. We doen dat interactief op basis van resultaten van OV IJmond.

Dus doe mee en vraag je personeel om de quickscan Werkgeluk in te vullen met de volgende link: https://eigenfundament.nl/eigen-werkgeluk /; code: ovijmond001).

3.Trends in het werven & boeien van personeel (door Han Mesters)
Han Mesters is Sector Banker bij ABN AMRO en verantwoordelijk voor de Zakelijke Dienstverlening. Hij heeft een aantal rapporten geschreven over human capital, het bindende element in zijn sector.
Han zal bijzondere aandacht schenken aan het belang van menselijk kapitaal in bedrijven in een arbeidsmarkt die tekenen van structurele schaarste laat zien.

4. Hoofd, hart en ballen (door André Oomen )
André Oomen weet dat omgaan met veranderingen soms niet meevalt. Dan is het tijd voor nieuwe inzichten en nieuwe energie. Speciaal voor het bedrijfsleven en organisaties heeft hij het HOOFD, HART EN BALLEN programma ontwikkeld. Een wervelend vitaliserings-programma met een boodschap die blijft hangen, nauw aansluit bij de dagelijkse praktijk, humoristisch is én inspireert.

5. Workshop koffiebranden bij Gebrand op smaak (door Floris van Woesik ) of rondleiding door Bierbrouwerij Uyterwiecke (door Ronald Droog en Lex van der Loo), met gelegenheid om de koffie/het bier te proeven.

Programma
14.30 uur Inloop
14.50 uur Opening door Wim Aardenburg, voorzittter vereniging
Broedmachine
15.00 uur Start ronde 1
15.45 uur Start ronde 2
16.30 uur Start ronde 3
17.00 uur Netwerkborrel
18.00 uur Einde

Aanmelden
Inschrijving is gesloten.