Wij kennen bijna allemaal wel de opmerking “hij heeft gouden handjes” maar niet iedereen met gouden handjes kan evengoed leren. Deze mensen lopen het risico een passende baan mis te lopen omdat zij op bepaalde delen niet aan de diploma eisen kunnen voldoen. Een Boris traject biedt hier uitkomst.

Bij Breedweer mogen alle medewerkers een opleiding volgen die passend is bij onze branche. Breedweer is een erkend leerwerkbedrijf en heeft praktijkbegeleiders die de medewerkers in de praktijk de noodzakelijke ondersteuning bieden. Elke medewerker kan starten met een Entree opleiding, voor statushouders geld echter wel dat zij NT2 gehaald moeten hebben. Vanaf de Entree (MBO1) kan de medewerker doorstromen t/m niveau 4. Elke deelnemer volgt een BBL traject en neemt deel aan de klassikale lessen. Mocht tegen het eind van de opleiding blijken dat een deelnemer een diploma eis niet kan voltooien dan komt Boris aan bod. (Borisbaan.nl)

Met Boris kan de deelnemer zijn/haar competenties aantonen op het MBO niveau van de opleiding. Ben jij bijvoorbeeld niet goed in rekenen maar wel in Nederlands en het vakspecialisme dat kan je deelcertificaten halen van de vakken waar jij wel goed in bent. Helaas haal je dan niet het volwaardig diploma maar jij kan wel aantonen dat jij een bepaald werk-en denkniveau hebt. Voor veel werkgevers is dit ruim voldoende om te mogen starten, het gaat immers om de “gouden handjes”.

Kijk voor een overzicht van de kwalificatie dossiers op www.kwalificatiesmbo.nl