Milieuvriendelijk schoonmaken

Een social enterprise houdt rekening met zijn ecologische voetafdruk en dat doen wij dus ook. Tenslotte kun je juist in de schoonmaak het verschil maken voor een beter milieu. Met minder belasting voor het milieu en met minder afval bieden wij dezelfde of zelfs betere kwaliteit in schoonmaken en service. Milieuvriendelijk schoonmaken dus, dat vinden wij heel gewoon.

Recycling

De materialen die we gebruiken, recyclen we zoveel mogelijk. Zo worden alle plastic flessen hergebruikt en wordt het papier van onze opdrachtgevers en onszelf opgehaald en omgezet in toiletpapier. Ook gebruiken wij de Santino-producten die cradle-to-cradle gecertificeerd zijn.

Duurzame facilitaire dienstverlening

Zelf ondernemen wij natuurlijk ook duurzaam. Daarvoor hebben we tal van duurzame installaties en materialen in ons bedrijfspand zoals een windmolen en een warmtepomp. En we zoeken altijd de samenwerking met leveranciers van producten die passen in onze duurzame aanpak. Zoekt u naar manieren om de facilitaire dienstverlening in uw bedrijfspand ook duurzamer en milieuvriendelijker aan te pakken? Vraag ons dan om met u mee te denken. Wij helpen u graag.

Blue Book

De processen in onze bedrijfsvoering zijn allemaal volgens ons eigen Blue Book wat de duurzame en milieuvriendelijke processen van de ISO-14001-regels als uitgangspunt heeft. Dat betekent dat wij:

  • de ramen met osmosewater wassen,
  • uitsluitend schoonmaakmiddelen gebruiken met het ecolabelcertificaat, die zijn afbreekbaar en milieuvriendelijk,
  • we voornamelijk met de microvezeltechniek werken waarbij het gebruik van schoonmaakmiddelen
  • niet nodig is en de werkwijze meer ergonomisch wordt doordat er geen uitwringhandelingen meer nodig zijn.